Sök översättare

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vår verksamhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att uppge din mejladress nedan.

Skickar...

Tack!

Godkänn våra villkor

Om oss

Översättarcentrum (ÖC) är en medlemsorganisation för skön- och facklitterära översättare. Vi förmedlar kvalificerade översättare från en rad olika språk och inom vitt skilda områden. Våra uppdragsgivare är främst förlag, men även organisationer, företag och privatpersoner inom kultursektorn.

Utöver att förmedla översättningsuppdrag arrangerar vi seminarier, medlemskvällar och kurser. Vi arbetar för att belysa översättaryrkets olika aspekter och öka kunskapen om litterär översättning. Vi ger även ut den prisbelönta tidskriften Med andra ord, driver skolprojektet Världens läsare! samt producerar podden Rum för översättning.

ÖC är en ideell förening som finansieras av verksamhetsbidrag respektive produktionsstöd för tidskriften Med andra ord från Kulturrådet. Därutöver har ÖC intäkter från medlemsavgifter, projektbidrag och prenumerationer.

Centrumbildningarna

Översättarcentrum är en del av Centrumbildningarna, som samlar de fria professionella kulturutövarna i Sverige. Vi förmedlar och producerar kultur över hela landet. Vi är specialister på just våra medlemmars verksamhet – därför är vi 14 olika organisationer.

I Centrumbildningarna ingår Centrum för dramatik, Centrum för fotografi, Danscentrum, FilmCentrum, Författarcentrum, Illustratörcentrum, Konsthantverkscentrum, Konstnärscentrum, Musikcentrum Väst, Musikcentrum Öst, Seriefrämjandet, Teatercentrum, Översättarcentrum och Centrum för cirkus, varieté och gatuperformance.

Du kan läsa mer om Centrumbildningarna genom att klicka här.